top of page
Tove

Hva er Yin Yoga

Yin yoga er en rolig terapeutisk yogaform som fokuserer på å balansere energiflyten i kroppen. Her er noen viktige punkter om Yin yoga:


1.  Bindevevsyoga: Yin yoga innebærer lengre stillinger (vanligvis 2-5 minutter) der du åpner og tøyer bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette gir avspenning og mer energi.


2.  Taoistisk Yin yoga: Denne formen baserer seg på kinesisk filosofi (Tradisjonell Kinesisk Medisin) og fokuserer på å balansere energien i hele kroppen. Du lærer yogaøvelser, pusteteknikker, guidet meditasjon og hvordan du kan ta hensyn til deg selv i hverdagen.


3.  Yin og Yang: Yin og yang er to sider av helheten som skal være i balanse for harmoni. Yin er stillhet, næring og samentrekkende, mens yang er bevegelse, varme og utvidende. Yin yoga hjelper deg å finne balansen.


4.  Meridianer: Meridianer er energibaner i kroppen. Yin yoga hjelper å strekke dypt på bindevevnivå, ledd og leddbånd, og kan lindre symptomer som stress, stivhet i muskler, hodepine og dårlig fordøyelse.


5.  5-elementsloven: Den beskriver hvordan alt henger sammen i naturen og

menneskekroppen. Yin yoga tilpasses årstiden vi er i. Husk at Yin yoga ikke handler om å svette eller bygge muskelstyrke, men om ro, tilstedeværelse og overgivelse til stillingene og tyngdekraften.



7 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


Heia. Takk for en flott yin yoga på Nes. Hvor legger du ut navnene på de øvelsene vi gjorde der ? Mvh Ruth-Heidi

Like
Tove
Apr 29
Replying to

Jeg skriver et innlegg i dag, takk til deg også for en fin time🙏

Like
bottom of page